2 Snijd de zalm in 4 stukken en snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd het groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen. Knip of scheur 4 vellen bakpapier van 30 x 40 cm. Vet het midden van elk vel in met 10 g boter per vel. Verdeel de prei over de vellen bakpapier en leg hierop de stukken zalm. Bestrooi met peper en zout en bedek dakpansgewijs met de courgetteplakjes. Verdeel de rest van de boter in stukjes over de courgette.
3 Vouw de bovenkant van het papier 3 keer dubbel. Draai nu één zijkant als een toffee dicht. Schenk 3 el witte wijn in elk pakketje en draai ook dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ca. 12 min. in de oven. Haal uit de oven en laat even staan. Open de pakketjes aan tafel. Pas op, want er kan stoom uitkomen. Bon appétit!
Zalm 'en papillotte' is een recept van Albert Heijn