Zalm 'en papillotte'

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de zalm in 4 stukken en snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd het groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen. Knip of scheur 4 vellen bakpapier van 30 x 40 cm. Vet het midden van elk vel in met 10 g boter per vel. Verdeel de prei over de vellen bakpapier en leg hierop de stukken zalm. Bestrooi met peper en zout en bedek dakpansgewijs met de courgetteplakjes. Verdeel de rest van de boter in stukjes over de courgette.
  • 3 Vouw de bovenkant van het papier 3 keer dubbel. Draai nu één zijkant als een toffee dicht. Schenk 3 el witte wijn in elk pakketje en draai ook dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ca. 12 min. in de oven. Haal uit de oven en laat even staan. Open de pakketjes aan tafel. Pas op, want er kan stoom uitkomen. Bon appétit!

Zalm 'en papillotte' is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillotte van Kaapse heekfilet
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolpakketje
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw en papillotte
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept