Basisquiche met spekjes

8
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de boter met de bloem handmatig of met een keukenmachine snel tot een kruimig deeg. Voeg het ei, zout en ijskoud water toe en meng tot een samenhangende massa (1 tl zout en 1 el ijskoud water per 8 personen). Maak van het deeg een bal, verpak in vershoudfolie en laat ruim 1 uur rusten in de koelkast.
  • 2 Bestuif het keukenblad met bloem en rol daarop het deeg gelijkmatig uit tot een lap van ca. 30 cm. doorsnede. Bekleed de quichevorm met het deeg. Druk het deeg goed aan tegen de rand van de vorm. Snijd het overtollige deeg bij de randen af. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek 5 min. Rasp de Gruyere kaas.
  • 4 Meng in een kom de rest van de eieren met de melk, crème fraîche en kaas en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de spekjes over het deeg en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de hete oven goudbruin.

Basisquiche met spekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept