Gevulde paprika met notenrijst

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookwater op.
  • 2 Halveer de rode en gele paprika (inclusief steel) en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Schep 1/3 van de rijst om met het fijngehakt en vul de paprikahelften met dit rijstmengsel. Schep de maiskorrels door de rest van de rijst en houd de pan afgedekt warm op een warmhoudplaatje.
  • 3 Snipper de groene paprika en ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Voeg de groene paprika toe en roerbak 3 min. Schenk de tomatensaus erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg wat kookwater van de rijst toe als de saus te dik is.
  • 4 Leg de gevulde paprika's in de saus, dek af en stoof de paprika's ca. 15 min. op laag vuur. Verdeel de rijst over de borden, leg een gevulde paprika erop en schep de tomatensaus eroverheen.

Gevulde paprika met notenrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstukreepjes met komijn en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip en cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept