Crispy kip met citroensaus

6
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de krieltjes ca. 10 min. Snijd ondertussen de kip in de lengte in repen en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Schenk de helft van het sap over de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Meng het citroenrasp met het paneermeel, de cornflakes en 2 el peterselie. Strooi de bloem op een bord. Haal de kip door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeelmengsel.
  • 2 Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten. Voeg de rest van het citroensap toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 8 min. gaar. Voeg de rest van de boter en de peterselie toe aan de krieltjes. Schep om en breng op smaak met peper. Serveer met de citroensaus en eventueel een partje citroen.

Crispy kip met citroensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept