Hollandse kaasfondue

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zorg dat alle kaas op kamertemperatuur is. Rasp de gatenkaas, Goudse kaas en geitenkaas.
  • 2 Snijd de bacon in dunne reepjes en bak in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Pers de knoflook en doe met de wijn en het citroensap in de kaasfonduepan of schaal en breng aan de kook. Voeg op laag vuur al roerend geleidelijk de kaassoorten toe. Laat langzaam smelten.
  • 4 Meng de maizena in een kommetje met het water en roer tot een gladde massa. Voeg toe aan de kaasfondue en meng goed. Zet het vuur uit. Voeg de bacon toe en breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
  • 5 Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de fondue.

Hollandse kaasfondue is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept