Empanada met zalm

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg door tot het soepel is en laat het afgedekt rusten. Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui en paprika met de paprikapoeder en zout naar smaak erdoor. Smoor de paprika afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zalm in een zeef uitlekken, verwijder de velletjes. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak een voor een uit tot dunne ronde lappen met een doorsnede van 15 cm. Strijk de gesmoorde paprika over het deeg uit. Verdeel de zalm over een helft van de deeglappen. Strooi de oregano met wat zout en peper erover. Vouw de andere deeghelft over de zalm en druk de rand tussen duim en wijsvinger dicht. Leg de empanada ’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak ze een richel onder het midden in de oven in ca. 25-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de empanada’s minstens een kwartier rusten voordat u ze aansnijdt. Wijn Makkelijk en verfrissend met een droge Rosé Coteaux du Languedoc.

Empanada met zalm is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Empanada's
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Argentijnse empanada’s met avocadosalsa
25 min-
Bekijk recept
Argentijnse empanada’s met avocadosalsa
30 min -
Bekijk recept
Empanada gallega
25 min Bijgerecht
Bekijk recept