Franse boule gevuld met gerookte zalm

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in stukjes en bak deze in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de uiteinden van de haricots verts en snijd de boontjes in drieën. Kook de boontjes in een pan met weinig water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water. Verdeel de zalmmoten in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven klein. Klop in een kom de azijn met de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de gemengde salade met de boontjes, tomaat, uiringetjes en olijven er luchtig door. Meng ook de stukjes zalm en het gebakken brood erdoor. Schep de salade in het uitgeholde brood. Serveer direct en snijd het gevulde brood aan tafel in punten. Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn.

Franse boule gevuld met gerookte zalm is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept