Gefrituurde calamares

4
35 min of meer -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kop met ingewanden uit de calamares trekken. De zak in de lengte opensnijden en het velletje visvlees aan beide zijden goed schoon maken. De velletjes een half uurtje zouten, daarna spoelen en droogdeppen. De olie met de knoflookteentjes verhitten en vóór het frituren de knoflook weer verwijderen. Het meel eventueel vermengen met een beetje pikante paprikapoeder. De calamares door het meel halen en frituren. Daarbij rollen de velletjes zich vanzelf op tot een hartig hapje bij de borrel. Van H. Veenstra uit Dordrecht

Gefrituurde calamares is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kleine calamares
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fricassee van calamares en schelpdieren
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept