Gegratineerde St. Jakobsschelpen

4
35 min of meer -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de St. Jakobsschelpen schoon: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van het scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de witte coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog. Overgiet de zeekraal met kokend water, laat dit goed uitlekken. Halveer de kerstomaatjes. Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de olie erdoor. Leg de diepe schelphelften op een bakplaat en verdeel de zeekraal erover. Snijd de coquilles in drie plakken en leg ze op de zeekraal en leg de tomaatjes eromheen. Roer in een kommetje de slagroom los met het kerriepoeder, de parmezaanse kaas en het bieslook. Schep dit over de coquilles. Strooi het broodkruim erover. Schuif de bakplaat in de oven en laat de coquilles in 4-6 minuten goudbruin en bijna gaar worden. Zet de schelpen op bordjes en serveer direct.

Gegratineerde St. Jakobsschelpen is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept