Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat de zalmfilets in 5-8 minuten net aan gaar worden en licht kleuren. Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op hoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak op vier borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop. Lekker met tagliatelle met peterselie en citroen. Wijntip: Deze zalmschotel is vol van smaak. De spinazie houdt hem puur. Een rijke, droge Riesling d'Alsace heeft al die kenmerken ook. Een ideaal duo dus.
Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas is een recept van Visrecepten