Geroosterde sardientjes met Rozemarijnvinaigrette

4
< 20 min -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook het sinaasappelsap in een steelpan tot de helft in en laat het afkoelen. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze heel fijn. Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn of plet ze op een plank met de bolle kant van een lepel. Klop in een schaaltje het sinaasappelsap met de mosterd, rozemarijn, peperkorrels en 2-3 eetlepels olijfolie tot een dressing. Voeg zout naar smaak toe. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de sardientjes heel dun met olijfolie en leg de sardines in de grillpan. Rooster ze in 4-6 minuten mooi bruin. Keer de sardines als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Leg de sardines in een lage schaal en schep er 2-3 eetlepels rozemarijnvinaigrette over. Strooi de uiringetjes en kappertjes erover. Geef de rest van de vinaigrette erbij. Serveer de sardientjes met donker brood en een salade van kerstomaatjes. Halveer 500 g kerstomaatjes en schep ze om met citroensap, geurige olijfolie, verse basilicumblaadjes en blokjes mozzarella. Maal er royaal zout en peper boven. Wijn Alles wat fris en droog is, past. Aanrader: een Chardonnay Vin de Pays d’Oc (zonder houtlagering).

Geroosterde sardientjes met Rozemarijnvinaigrette is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker


BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept