kabeljauwfilet op stamppotje

4
35 min of meer -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukken. Zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Snijd de olijven in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook (ca. 2 minuten). Voeg de preiringen toe en laat dit op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar en zacht worden. Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en naar smaak zout en peper toe aan de aardappels en warm de stamppot ca. 3 minuten op een laag vuur zachtjes door. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrijk de kabeljauwfilets en een heet grillrooster met wat olie. Leg de kabeljauwfilets op het rooster en laat ze onder de grill in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de filets naar smaak met wat zout en peper. Schep het prei-olijvenstamppotje in 4 warme diepe borden en leg hier de gegrilde kabeljauwfilets op. Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.

kabeljauwfilet op stamppotje is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preistamppotje met noten en shii-takes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomers stamppotje met jus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomers rucolastamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept