Wrijf de stukken zalm in met 1-2 eetlepels limoensap, gemberpoeder en royaal zwarte peper en bestrijk ze met ½ eetlepels roerbakolie. Laat de zalm zo 10-15 minuten liggen. Kook de Chinese eiermie beetgaar volgens de aanwijzigen op het pak. Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei in 3-4 minuten beetgaar. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en leg de zalmfilets erin. Rooster de filets in 4-6 minuten mooi bruin. Ze zijn dan van binnen nog rosé. Keer de zalm pas als de filets vanzelf van de ribbels loslaten. Druppel na het keren 1-2 eetlepels sojasaus over de zalmfilets. Schep de eiermie door de prei en warm de mie al omscheppend nog heel even door. Breng de mie op smaak met limoensap en sojasaus. Schep de mie met prei in wijde kommen of op borden en leg de zalmfilets erop. Lekker met een salade van komkommer en waterkers. Tips: Meng op het laatste moment 2-3 eetlepels verse korianderblaadjes door de mie. Vervang de prei eens door pittige oosterse roerbakgroenten.
Oosterse zalmfilet van de grill is een recept van Visrecepten