1 Snijd met een koksmes een plak van de onder- en bovenkant van de sinaasappel. Snijd langs het vruchtvlees dik de schil eraf, zodat ook het wit weg is. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vervolgens in kleine stukjes.
2 Snijd de sint-jakobsmosselen los uit hun schelp (dat gaat handig door een palet mes langs de platte kant van de schelp te schuiven). En maak ze schoon: verwijder het harde witte stukje aan de zijkant en het oranje kuit (het ‘koraal’). Snijd de mosselen horizontaal in even dunne plakjes. Verdeel deze met de stukjes sinaasappel over minibordjes of -schaaltjes.
3 Bestrooi de plakjes sint-jakobsmosselen met zeezout en versgemalen peper, sprenkel de olie erover. Knijp royaal limoensap uit boven de gerechtjes en rasp de citroenschil erboven. Strooi de munt erover en serveer direct. TIP Dit recept staat of valt bij de kwaliteit van de ingrediënten. Vertel bij aankoop aan de visboer dat je het rauw gaat eten en dus kraakverse vis of sint-jakobsmosselen wilt. Sashimi-kwaliteit staat er dan vaak op de kaartjes.
Rauw gemarineerde sint-jakobsmosselen is een recept van Visrecepten