Rauw gemarineerde sint-jakobsmosselen

6
< 20 min -
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd met een koksmes een plak van de onder- en bovenkant van de sinaasappel. Snijd langs het vruchtvlees dik de schil eraf, zodat ook het wit weg is. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vervolgens in kleine stukjes.
  • 2 Snijd de sint-jakobsmosselen los uit hun schelp (dat gaat handig door een palet mes langs de platte kant van de schelp te schuiven). En maak ze schoon: verwijder het harde witte stukje aan de zijkant en het oranje kuit (het ‘koraal’). Snijd de mosselen horizontaal in even dunne plakjes. Verdeel deze met de stukjes sinaasappel over minibordjes of -schaaltjes.
  • 3 Bestrooi de plakjes sint-jakobsmosselen met zeezout en versgemalen peper, sprenkel de olie erover. Knijp royaal limoensap uit boven de gerechtjes en rasp de citroenschil erboven. Strooi de munt erover en serveer direct. TIP Dit recept staat of valt bij de kwaliteit van de ingrediënten. Vertel bij aankoop aan de visboer dat je het rauw gaat eten en dus kraakverse vis of sint-jakobsmosselen wilt. Sashimi-kwaliteit staat er dan vaak op de kaartjes.

Rauw gemarineerde sint-jakobsmosselen is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Mixed visgrill
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sint-Jakobsmosselen Met Courgette En Saffraan-Roomsaus.
10-20 min -
Bekijk recept
Kwarteleieren Met Jakobsmosselen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Jakobsmosselen Met Aceto Balsamico
0-10 min -
Bekijk recept

Steaks op Florentijnse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met doperwten, ham en pesto
30 min-
Bekijk recept
Noedelsalade van Anne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese lenterolletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept