Salade Niçoise

4
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen, dep ze eventueel eerst iets droog met keukenpapier. Besmeer ze met de olijfolie en bestrooi ze vervolgens met zout en versgemalen peper naar smaak. Halveer de voorgekookte krieltjes en kook ze in water met wat zout in ongeveer 10 minuten verder gaar, spoel ze direct af met koud water. Maak intussen de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze in een andere pan in water met wat zout in 8 minuten beetgaar. Maak de ui schoon en snijd in heel dunne ringen, haal ze los van elkaar. Was de tomaatjes, snijd ze in kwarten, en de olijven in plakjes. Rasp de schil van de citroen, doe dit samen met 3 eetlepels citroensap in een mengbeker, schenk hier ongeveer 1 dl olijfolie op, voeg zout en peper naar smaak toe en zet er een staafmixer in. Klop er een mooie egale dressing van. Snijd de blaadjes van de basilicum met een scherp mes heel fijn. Meng deze samen met de krieltjes, perzieboontjes, uiringen, tomaatjes en olijven in een schaal, schenk de dressing erover en schep het door. Verhit een grillpan op hoog vuur, leg de tonijnsteaks erin. Laat ze dichtschroeien, keer ze als de vis vanaf de bodem van de pan tot halverwege gegaard is. Bestrijk de bovenkant nog met wat olie voordat je ze keert. Serveer de salade Niçoise op borden met de gegrilde tonijn er bovenop, bestrooi ze met wat fijngesneden basilicum en wat citroenrasp.

Salade Niçoise is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade à la niçoise
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnkroon à la niçoise
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aubergineprutje
30-60 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept