Roer in een kom de dragon door de mayonaise en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Verhit de olie in een grote pan, fruit de ui en bleekselderij al omscheppend 3 minuten op hoog vuur: de groenten mogen niet kleuren. Voeg de schelpjes toe,schep ze om met de groenten. Leg een deksel op de pan en stoom de schelpjes 3 minuten op oog vuur. Schud de schelpjes in de afgesloten pan om en kijk of ze geopend zijn. Zijn de schelpjes nog niet gaar, stoom ze dan nog iets langer. Niet té lang, want dan worden ze taai. Verdeel de schelpjes en het vocht over diepe borden en serveer de dragonmayonaise apart erbij. TIP Deze keer combineerde ik mosselen, kokkels en venusschelpjes – beter bekend onder hun Italiaanse naam ‘vongole’. Door geen wijn toe te voegen stomen ze in eigen vocht gaar. Daardoor proef je de mooie ‘zoete’ smaak van de schelpdieren beter.
Schelpjes met dragonmayonaise is een recept van Visrecepten