Scholfilet met een kruimel-korstje en olijven

4
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Verwijder de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn. Hak de olijven fijn en meng ze met de broodkruimels, de peterselie, de provençaalse kruiden, een snufje zout, peper, ½ eetlepel citroensap en ½ dl olie. Vet een ruime, lage ovenvaste schaal in met een beetje olie. Besprenkel de scholfilets met 1½ eetlepel citroensap en leg ze naast elkaar in de schaal. Bestrooi ze met wat zout en bedek ze met het broodkruimelmengsel. Zet de schaal boven in de oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar en krokant worden. Een mediterrane groenteschotel van courgette, aubergine, en tomaat zal hier bijzonder lekker bij smaken.

Scholfilet met een kruimel-korstje en olijven is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept