St. Jakobsschelpen op gemarineerde rodekool

4
35 min of meer -
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm het sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes koken. Schep 1 eetlepel van dit mengsel in een kommetje en houd dit apart voor de dressing. Klop door de rest 2 eetlepels sojasaus en ½ eetlepel sesamolie en schep de rodekool erdoor. Laat het geheel 2 minuten zachtjes koken en laat de rodekool daarna in de marinade afkoelen. Klop de rest van het sinaasappelmengsel met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie tot een dressing. Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Halveer de grote St. Jakobsschelpen, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan in 2-3 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer ze halverwege als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Laat de rodekool in een zeef uitlekken en schep het bieslook erdoor. Verdeel de kool in het midden van kleine borden. Leg de gegrilde St. Jakobsschelpen erop en sprenkel de dressing erover. (Strooi de roze peperkorrels erover). Ook lekker als licht hoofdgerecht. Deze hoeveelheden zijn dan voldoende voor 2 personen.

St. Jakobsschelpen op gemarineerde rodekool is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept