Thaise zalmkoekjes met limoenmayonaise

1
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de zalm in een zeef goed uitlekken. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de helft van de peper in flinterdunne ringetjes en hak de rest van de rode peper heel fijn. Houd de ringetjes apart voor de garnering. Pureer de zalm in de keukenmachine en meng het ei, de geraspte gember, fijngehakte rode peper, 1 theelepel limoenrasp en 1 theelepel zout erdoor. Roer vervolgens de kokos, bosui en koriander erdoor en vorm van dit mengsel 12 kleine burgertjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de zalmkoekjes op hoog vuur in 4 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege met een spatel. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Meng de mayonaise met 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel limoenrasp. Leg de zalmkoekjes op een schaal en schep er een toefje mayonaise op. Garneer met rode peperringetjes, korianderblaadjes en limoenrasp.

Thaise zalmkoekjes met limoenmayonaise is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalencocktail met avocado en limoen
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met limoenmayonaise
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gehaktsandwiches met frisse munt
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipwraps met mango en limoenmayonaise
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept