Zalmfilet met gorgonzola

4
< 20 min -
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalm aan de roze kant in ca. 2 minuten lichtbruin. Snijd intussen de gorgonzola in vier plakken. Keer de zalmfilets en leg de gorgonzola erop. Strooi de peterselie erover en schenk langs de rand van de pan de wijn erbij. Smoor de zalm zonder deksel in 5-6 minuten zachtjes gaar en laat de wijn verdampen. Lekker met roergebakken spitskool en gebakken krieltjes. Wijntip: Een volle, rijke Riesling d'Alsace past bij de fijne, romige smaak van dit verrukkelijke zalmgerecht.

Zalmfilet met gorgonzola is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept