1 Pel en halveer de uien. Snijd ze in plakken van ½ centimer dik. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan, bak de ui op matig vuur glazig. Voeg de laurier, tijm en zout en peper naar smaak toe. Voeg na 10 minuten de rozijnen, wijn, suiker en azijn toe en stoof de ui nog ca. 15 minuten.
2 Verhit de resterende olie in een koekenpan. Bestrooi de zwaardvis met zout en peper en bak de stukjes aan beide kanten bruin. Leg de zwaardvis in een warme schaal en schep het uienmengsel erover.
3 Veeg de koekenpan schoon en rooster de pijnboompitten in korte tijd lichtbruin. Bestrooi de zwaardvis ermee en laat deze nog minimaal 15 minuten op kamertemperatuur marineren. Verdeel de zwaardvis met de uien over de borden en serveer met een groene salade. WEETJE Zwaardvis, inderdaad vernoemd naar het enorme wapen aan zijn snuit, heeft stevig wit visvlees dat in smaak en structuur wel iets weg heeft van kalfsvlees. In moten en steaks te koop.
Zwaardvis met rozijnen en pijnboompitten is een recept van Visrecepten
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)