500 gm aardappelen 1 zout 100 gm bloem 1 ei 1 ui 1 rode paprika 1 eetlepel olijfolie 50 gm ontbijtspek in blokjes 1/2 pakje gezeefde tomatensaus (250 g) 100 ml witte wijn 1 theelepel italiaanse keukenkruiden 1 peper 25 gm parmezaanse kaas Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp of wrijf ze door een zeef. Laat ze iets uitdampen en afkoelen. Roer de bloem en het ei door de gestampte aardappelen totdat er een stevig deeg ontstaat. Vorm van het deeg een rolletje van 3 cm doorsnede en snijd er plakjes van 1 cm dik van. Druk met een vork lichtjes een ruitjespatroon in ieder kussentje. Leg de kussentjes tot gebruik naast elkaar op aluminiumfolie. De saus: Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Bak het spek enkele minuten zachtjes in de olie. Bak de paprika en de ui enkele minuten mee. Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de gezeefde tomaten, de wijn, kruiden en peper erdoor en laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen. Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook. Kook hierin de gnocci tot ze boven komen drijven, want dan zijn ze gaar. Laat ze even in een vergiet uitlekken. Verdeel ze over 4 borden en schenk er de saus over. Strooi er Parmezaanse kaas over. Lekker met een frisse salade.