3 eetl bloem, afgestreken 1 mespunt zout 1 kop melk (1/8 l.) 2 middelgrote aardappelen 1 plak doorregen spek 1 kleine ui 1/4 rode en 1/4 groene paprika 1 eetl olie 1 mespuntje knoflookzout 1 eetl fijngehakte peterselieVoorbereiding De bloem met het zout, het ei en de melk tot een glad, dikvloeibaar beslag roeren.Voorbereiding swijze De aardappelen schillen en in hele kleine reepjes snijden. De olie in een koekenpan verhitten en de reepjes aardappel er 10 min in bakken, steeds roeren. De ui pellenen fijn snijden, het spek in stukjes snijden, de paprika erdoormengen en het knoflookzoet er over strooien. Nog ca 10 min bakken. Het beslag er over gieten en op laag vuur laten stolen. Als de onderkant stevig wordt, de aardappelkoek van de bodem losmaken en via een grote deksel omdraaien en nog 3 min bakken. De aardappelkoek met de gehakte peterselie bestrooien. ServeertipsLekker met kropsla of tomatensalade. -