Bonte aardappelkoek

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 eetl bloem, afgestreken 1 mespunt zout 1 kop melk (1/8 l.) 2 middelgrote aardappelen 1 plak doorregen spek 1 kleine ui 1/4 rode en 1/4 groene paprika 1 eetl olie 1 mespuntje knoflookzout 1 eetl fijngehakte peterselie
Voorbereiding
De bloem met het zout, het ei en de melk tot een glad, dikvloeibaar beslag roeren.
Voorbereiding
swijze De aardappelen schillen en in hele kleine reepjes snijden. De olie in een koekenpan verhitten en de reepjes aardappel er 10 min in bakken, steeds roeren. De ui pellenen fijn snijden, het spek in stukjes snijden, de paprika erdoormengen en het knoflookzoet er over strooien. Nog ca 10 min bakken. Het beslag er over gieten en op laag vuur laten stolen. Als de onderkant stevig wordt, de aardappelkoek van de bodem losmaken en via een grote deksel omdraaien en nog 3 min bakken. De aardappelkoek met de gehakte peterselie bestrooien. ServeertipsLekker met kropsla of tomatensalade.
-

Bonte aardappelkoek is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-preischotel met cervelaat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse rösti met sperziebonensalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoek Met Ham En Kaas
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoek Met Lente-Uitjes En Zalm
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kerstboomkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Bonte nasi goreng met prei en paprika
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte paprikachutney met dadels en tijm
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept