Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg aardappels 1 zout 2 uien 250 gm grotchampignons 50 gm gepelde walnoten 2 eetlepels boter 200 gm blauwe kaas 125 ml slagroom Schil en was de aardappels. Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Verwarm de oven voor tot 200 øC. Pel de uien en snijd ze in ringen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Hak de walnoten fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uiringen. Bak de champignons ca. 3 minuten mee. Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel het champignon-kaasmengsel en de noten erover. Leg de rest van de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover. Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin worden.

Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met gerookte makreel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met geitenkaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept