Aardappelsoezen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm gare aardappels 2 eieren 50 gm boter 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat 1 peterselie 1 theelepel geraspte kaas 100 ml water 75 gm bloem 1 frituurvet Pureer de aardappels door ze door een pureeknijper of zeef te drukken. Meng 1 ei en de helft van de boter erdoor en breng pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Hak de peterselie en roer deze samen met de geraspte kaas door de puree. Verwarm het water met de rest van de boter tot deze is opgelost en roer de bloem erdoor. Roer van het vuur af tot er een bal ontstaat. Roer het tweede ei erdoor. Meng aardappelpuree en deeg door elkaar en schep dit mengsel in een spuitzak. Verhit het frituurvet tot 180 øC en spuit staafjes van het soezendeeg erin. Bak ze goudbruin en gaar. Laat de soesjes uitlekken op keukenpapier.

Aardappelsoezen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Vleeslapjes met marsalasaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoezen
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoezen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geflambeerde minitournedos met tijmsausje
0 min
Bekijk recept

Vleeslapjes met marsalasaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoezen
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoezen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geflambeerde minitournedos met tijmsausje
0 min
Bekijk recept