1 olie 1 pijnboompitten (ongeveer 40 gram) 750 g verse spinazie 2 tenen knoflook 40 g rozijnen 1 zout 1 peper 1 grote pan hak de knoflook fijn was de spinazie, eventuele steeltjes eraf halen evt pijnboompitjes nog bakken: verhit wat olie in pan, bak pijnboompitten goudbruin. temperatuur niet te hoog, als de pitjes bruin worden, worden ze bitter. pitjes uit pan halen, uit laten lekken olie (erbij) doen in de pan, doe de knoflook erin, wederom niet te hoog vuren ivm aanbakken, totdat de olie de lekkere smaak van de knoflook heeft aangenomen. spinazie in deze olie roerbakken, steeds in etappes wat toevoegen, totdat alles een beetje geslonken is. niet te veel een prutje laten worden pijnboompitjes, rozijnen, zout en peper toevoegen. nog paar minuten laten pruttelen Bron: Brigitte -
Catalaanse spinazie met rozijnen en pijnboompitten is een recept van De Virtuele Keuken