Catalaanse spinazie met rozijnen en pijnboompitten

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 olie 1 pijnboompitten (ongeveer 40 gram) 750 g verse spinazie 2 tenen knoflook 40 g rozijnen 1 zout 1 peper 1 grote pan hak de knoflook fijn was de spinazie, eventuele steeltjes eraf halen evt pijnboompitjes nog bakken: verhit wat olie in pan, bak pijnboompitten goudbruin. temperatuur niet te hoog, als de pitjes bruin worden, worden ze bitter. pitjes uit pan halen, uit laten lekken olie (erbij) doen in de pan, doe de knoflook erin, wederom niet te hoog vuren ivm aanbakken, totdat de olie de lekkere smaak van de knoflook heeft aangenomen. spinazie in deze olie roerbakken, steeds in etappes wat toevoegen, totdat alles een beetje geslonken is. niet te veel een prutje laten worden pijnboompitjes, rozijnen, zout en peper toevoegen. nog paar minuten laten pruttelen Bron: Brigitte -

Catalaanse spinazie met rozijnen en pijnboompitten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met worstjes, olijven en citroen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met worst, paprika en courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept