500 gm verse spinazie of 300 gr diepvries 2 rijpe avocado's 1 het sap van 1 citroen 2 gepelde hardgekookte eieren 1 eetlepel maisolie 1 kleine zeer fijngesnipperde ui 1 worcestershiresauce 1 snufje nootmuskaatpoeder zout, peper 6 eetlepels mayonaise 1 kropje sla Kook de spinazie gaar. Snijd de avocado's overdwars tot op de pit door. Neem de helften van elkaar en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een eierlepeltje voorzichtig uit de schil, zonder deze te beschadigen. Druppel hier wat citroensap in. Snijd de eieren in stukjes en maak deze samen met het vruchtvlees zeer fijn. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Verwarm de olie in een kleine pan, fruit daarin de ui glazig. Roer de ui door de spinazie en voeg naar smaak worcestershiresauce, nootmuskaat, peper en zout toe. Roer twee eetlepels mayonaise door het mengsel en vul er de uitgeholde halve avocado's mee. Schik blaadjes sla op een platte schaal, zet de avocado's op de sla en garneer deze met wat mayonaise.