Aardappelen darphin

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg aardappelen 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie peper en zout Schil, was en rasp de aardappelen. Dep ze voorzichtig droog met een vaatdoek en spreid ze uit. Breng ze op smaak en zorg ervoor dat peper en zout goed verspreid zijn. Verhit 1 eetlepel olie in een anti-aanbakpan. Doe de aardappelen erbij en druk ze stevig aan. Bak 5 minuten op een hoog vuur, zet het vuur lager en bak nog 10 à 12 minuten. Leg een rond bord op de pan. Neem de pan stevig vast en draai ze om zodat de aardappelen op het bord belanden. Verhit de rest van de olie in de pan. Laat de aardappelen van het bord in de pan glijden en laat ze nog 15 à 20 minuten op een zacht vuur aan de andere kant bakken. Leg de aardappelkoek op een schotel. Dien heel warm op. Snijd hem aan zoals een taart. U kunt ook kleine aardappelkoekjes maken in een poffertjespan.
-

Aardappelen darphin is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept