450 gr maïskorrels 115 g bloem 2 theelepels chilipoeder mespuntje gemalen korianderzaadjes 1/2 theelepel zwarte peper 2 eetlepels gehakte verse koriander (of peterse; lie) 1 teentje knoflook, gehakt een stukje van 1 cm verse gember, g; ehakt snufje zeezout 1-2 theelepels sojasaus naar smaak 1 groot scharrelei of 2 kleine, geklopt plantaardige olie om in te bakken 1 portie zoete knoflooksaus; zie recept Doe de maïs met de overige ingrediënten (behalve de olie) in een kom en meng ze goed door elkaar. Doe een laag van 5 mm plantaardige olie in een grote braadpan en verwarm dit tot het direct gaat sissen als je er een beetje van het beslag in doet. Doe het beslag eetlepel voor eetlepel in de olie. Houd de beignets in de pan gescheiden en bak ze tot ze aan beide kanten goudbruin zijn, ca 4-5 minuten per kant. Herhaal dit tot je al het beslag hebt gebruikt. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven tot je ze allemaal hebt gebakken en gaat eten. Tip: In plaats van chilipoeder kun je ook 1-2 rode of groene chilipepers gebruiken (gehakt en ontdaan van de zaadlijsten) met een snufje komijnzaad. -