1/2 eetlepel olijfolie 3 eetlepels pijnboompitten 1 ui fijngesneden 2 theelepels knoflook grof gehakt 1 snufje zout 350 ml groentebouillon 3 eetlepels rozijnen 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden 1 eetlepel herbes de provence fijngesneden 250 ml couscous Olijfolie verhitten in pan met dikke bodem. Bak de pijnboompitten erin tot ze beginnen te bruinen. Voeg ui, knoflook en snufje zout toe en bak tot de ui zacht is geworden. Voeg groentebouillon en rozijnen toe, laat het aan de kook komen en laat het een minuutje koken. Voeg couscous toe en laat het koken tot het water grotendeels door de couscous is opgenomen. Roer de kruiden erdoor en laat de couscous 10 minuten staan, af en toe doorroeren.
Couscous met pijnboompitten en rozijnen is een recept van De Virtuele Keuken