2 rijpe avocado's 1 scheutje citroensap 125 gm geraspte oude kaas 1 eetlepel doesburgse mosterd 3 eetlepels slagroom 75 gm gepelde walnoten 6 gevulde olijven 1 paprika poeder 1 zout, peperVoorbereiding : Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pitten. Schep er zonder de schil te beschadigen het vruchtvlees uit en bedruppel dat met citroensap. Pureer het vruchtvlees van de avocado's, de kaas, de mosterd, de slagroom en de grof gehakte noten in de foodprocessor. Houd 4 halve noten achter voor de garnering. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat mosterd. Schep in de uitgeholde avocadoschillen een bolletje van de mousse (met een ijslepel) en spuit de resterende mousse met een spuitzak rond. Garneer met de plakjes gevulde olijf, de achter gehouden walnoten en wat paprikapoeder. Serveer goed gekoeld met warme toost.
Doesburgse avocado met kaas en noten is een recept van De Virtuele Keuken