1 kg aardappelen, geschild 2 rode spaanse pepers, 1 kleine ui, in plakken 2 rijpe tomaten, ontveld en in stukk; en 3 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook, geperst 1/2 theelepel komijnpoeder 1 eetlepel chilisaus Van de Spaanse pepers de zaadjes en zaadlijsten verwijderen en de pepers in stukjes snijden. Kook de aardappelen, pepers, ui en tomaten in weinig water tot de aardappelen gaar zijn. Giet het kookwater af. Stamp de rest tot een puree en roer daar lepel voor lepel de zonnebloem- en olijfolie doorheen. Voeg de knoflook en het komijnpoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik de chilisaus om de puree smeuïg te maken. Lekker met gestoofde vis en gekookte prei. voedingswaarde : 330 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten bron : Lekker gezond februari / maart 2002 -