8 sneden boerenwitbrood 500 gm gesneden groene kool 1 zout 1 tomatenpuree 1 olijfolie 200 gm verse worst 1 teentje knoflook 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas 150 gm belegen goudse kaas Verwarm een bruineerschaal 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Leg de sneden brood naast elkaar in de schaal en rooster ze 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer het brood halverwege de bereidingstijd om, zodat beide kanten mooi bruin worden. Blancheer de kool op het fornuis 4 minuten in lichtgezouten kokend water, spoel de kool vervolgens koud en laat de groente uitlekken. Roer l eetlepel tomatenpuree los in een glas water. Doe de kool in een ruime magnetronschaal met niet te lage rand. Overgiet de kool met 4 eetlepels olie en het tomatenpureemengsel. Breng de groente op smaak met zout en doe de ingeprikte worst erbij. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het koolworstmengsel driemaal door. Wrijf intussen de sneden brood in met de gehalveerde knoflook en leg ze naast elkaar in een serveerschaal die geschikt is voor de magnetron. Doe 2 eetlepels olie in de serveerschaal. Bestrooi de sneden brood met Parmezaanse kaas en leg achter- eenvolgens kool, worst en in dunne plakjes gesneden Goudse kaas erop. Sprenkel het in de schaal achtergebleven groente-kookvocht erover, zet de schaal nog 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand en dien het gerecht op. Dit gerecht is zo voedzaam, dat het zeer geschikt is als complete maaltijd.
Gegratineerde groene kool met verse worst is een recept van De Virtuele Keuken