Gratin dauphinois

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 aardappels (bintje) 60 gm gemalen kaas 1 teentje knoflook 50 gm boter 250 ml melk 200 ml room 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat BEREIDING De aardappelen schillen en in de lengte doorsnijden. Vervolgens dunne schijfjes snijden van de aardappelhelften. Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en er de helft van de kaas doormengen. Een ovenschotel insmeren met een doormidden gesneden teentje knoflook en vervolgens de schotel lichtjes beboteren. De aardappelschijfjes over de schaal verdelen en overgieten met de melk en de room die eerst aan de kook werden gebracht. Bestrooien met de rest van de kaas en bedekken met klontjes boter. Goudbruin laten gratineren gedurende 45 minuten in een oven van 225 graden.

Gratin dauphinois is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept