Italiaanse kroketjes (crocchè di patate)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg aardappelen (bv. bintje) 2 eieren 1 teentje knoflook, geschild en fijng; esneden 3 eetlepels geraspte pecorino 2 eetlepels fijngehakte peterselie peper zout 1 blikje ansjovisfilets bloem broodkruim frituurolie Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen gaar, giet af en laat uitdam-pen. Plet de aardappelen en meng met 2 eidooiers, de knoflook, de pecorino, de peterselie, peper en zout. Laat afkoelen en rol er balletjes van met in het midden een halve; ansjovisfilet. Rol de balletjes achtereenvolgens in bloem, 2 lichtjes geklopte eiwitten en broodkruim en bak ze goudbruin in frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Italiaanse kroketjes (crocchè di patate) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met kalfsoester
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept