800 gm vastkokende aardappelen (bijv. nic; ola) 1 zout 1 peper 8 knoflookteenties 8 eetlepels olijfolie 1 bouquet garni (tijm, marjolein, ba; silicum en rozemarijn) 1 mespuntje versgeraspte nootmuskaat Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze in vieren of in blokjes. Doe ze in een pan met kokend, zout water en breng aan de kook. Kook ze 5 min., giet ze af en laat ze drogen. Pel de knoflook en snijd elk teentje in vieren. Verhit de olie in de pan. Bak daarin, voortdurend roerend, de aardappelen en de knoflook in ca. 8 min. Was de kruiden en dep ze met keukenpapier droog. Verwijder de dikkere stengels en snijd de blaadjes klein. Strooi de helft van de kruiden over de aardappelen. Breng op smaak. Bak de aardappelen in 10-15 min. goudbruin. Laat wat vet uitlekken, wrijf de pan schoon met keukenpapier, doe de aardappelen er weer in en draai het vuur laag. Roer de overgebleven kruiden en de nootmuskaat erdoor. 420 kcal, 1750 kJ, 12 g vet, 16 g eiwit, 62 g koolhydraten, 16 g vezels, 1,5 g natrium Boodschappen: Een bouquet garni kunt u in de supermarkt kopen. Maar u kunt de kruiden ook loS kopen en zelf bundelen. Kooktip: Let er goed op dat de knoflook niet yerbrandt of te bruin wordt, want dan wordt de smaakbitter. Variatie: Vervyang de gemengde kruiden door 2 el gehakte, verse peterselie en 4 kleingesneden lenteuitjes. Serveren: Deze aardappeltjes smaken vooral goed bij gebraden lamsvlees en een gemengde salade.