Sambal goreng tempé (gebakken tempé)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

10 diepvries petehbonen (stinkbonen) frituurvet / olie 1/2 blok tempé (200 g) 1 grote ui 1 grote teen knoflook 1 rode lombok (spaanse peper) 2 el olie 1 tl geroosterde trassi 2 salambladeren zout 1 tl keukentamarinde (asem, potje) 4 el ketjap manis Petehbonen laten ontdooien. In frituurpan (zonder mandje) ruim vet / olie verhitten tot 175°C. (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) Intussen tempé in smalle reepjes snijden. Tempé in ± 5 min. bruinfrituren. Met schuimspaan tempé uit frituurpan scheppen en in kom doen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Lombok wassen. Halveren (en zaadjes verwijderen). Fijnsnijden. Petehbonen fijnsnijden. In koekenpan 2 el olie verhitten. Toevoegen: ui, knoflook, lombok en petehbonen. ± 3 min. zachtjes bakken. Trassi erboven verkruimelen. Erdoor roeren: salambladeren, snufje zout en keukentamarinde. Tempé erdoor scheppen. Ketjap en 3 el water erdoor roeren. Nog ± 3 min. zachtjes verwarmen. Salambladeren verwijderen. Tempémengsel overdoen in schaal.

Sambal goreng tempé (gebakken tempé) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Preigratin met gerookte tempé
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokos-tempé met eiermie
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde tempé uit de wok
30 min-
Bekijk recept
Kering Tempe
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept