10 diepvries petehbonen (stinkbonen) frituurvet / olie 1/2 blok tempé (200 g) 1 grote ui 1 grote teen knoflook 1 rode lombok (spaanse peper) 2 el olie 1 tl geroosterde trassi 2 salambladeren zout 1 tl keukentamarinde (asem, potje) 4 el ketjap manis Petehbonen laten ontdooien. In frituurpan (zonder mandje) ruim vet / olie verhitten tot 175°C. (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) Intussen tempé in smalle reepjes snijden. Tempé in ± 5 min. bruinfrituren. Met schuimspaan tempé uit frituurpan scheppen en in kom doen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Lombok wassen. Halveren (en zaadjes verwijderen). Fijnsnijden. Petehbonen fijnsnijden. In koekenpan 2 el olie verhitten. Toevoegen: ui, knoflook, lombok en petehbonen. ± 3 min. zachtjes bakken. Trassi erboven verkruimelen. Erdoor roeren: salambladeren, snufje zout en keukentamarinde. Tempé erdoor scheppen. Ketjap en 3 el water erdoor roeren. Nog ± 3 min. zachtjes verwarmen. Salambladeren verwijderen. Tempémengsel overdoen in schaal.
Sambal goreng tempé (gebakken tempé) is een recept van De Virtuele Keuken