250 ml polenta 750 ml kokend water 1 eetlepel uienpoeder 1 theelepel zout 100 gm feta verbrokkeld 250 gm diepvries spinazie ontdooid, uitge; knepen 1 plantaardige olie om te bakken Meng polenta met kokend water, uienpoeder en zout in een ruime pan. Laat het ong. 15 minuten zachtjes koken, regelmatig goed roeren. Voeg feta toe en roer het door de polenta tot het min of meer erin is opgelost. Trek de bladeren van de, goed uitgeknepen, spinazie wat los en roer dit door de polenta. Spreid de polenta uit over een groot plat bord (ong. 2 cm dik) en laat het minstens 30 minuten, maar liefst 1 uur staan. Snijd de polenten in ong. gelijke blokken van 5 bij 5 cm en bak ze in wat olie aan beide zijden bruin. Direkt opdienen.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)