150 gm diepvriesspinazie deelblokjes 1 kleine ui 20 gm boter 3 dunne plakken achterham circa 50 g; samen 1 ei 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas 1 nootmuskaat 1 zout 1 peperVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 10 minuten Doe de deelblokjes spinazie op een bord en plaats dit 2 minuten in de magnetron op de laagste stand. Laat de groente op kamertemperatuur verder ontdooien. Hak intussen de ui fijn en doe deze in een magnetronschaal, samen met de helft van de boter. Zet de schaal circa l minuut in de magnetron op de hoogste stand en roer de inhoud halverwege de bereidingstijd door. Snijd de ham in reepjes. Klop het ei los in een kommetje en doe 1 1/2 eetlepel Parmezaanse kaas erbij. Breng het ei-kaasmengsel op smaak met een snufje nootmuskaat en zout en peper naar smaak. Meng de ingredi‰nten goed dooreen. Druk het overtollige vocht uit de spinazie en doe de groente bij de ui in de schaal. Breng de groente op smaak met zout en peper, roer en plaats de schaal 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel halverwege de bereidingstijd door. Strijk de bovenzijde van het mengsel glad en leg de reepjes ham erop. Verdeel het ei-kaasmengsel over de ham en strooi de resterende Parmezaanse kaas erover. Verdeel tot slot de resterende boter over het gerecht. Zet de schaal 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand en draai de schaal halverwege de bereidingstijd.
Spinazieschotel met ham en parmezaanse kaas is een recept van De Virtuele Keuken