250 gm gare aardappelen 80 gm uitgebakken spekjes of vegetarisch; gehakt 100 gm gesnipperde ui 150 gm champignons (in plakjes gesneden) 100 gm maïs 1 teentje uitgeperste knoflook 8 eieren 8 eetlepels melk 1 peper 1 zout 1 wat fijngesneden peterselie (en di; lle) 1 olie Warm de olie in een pan op. Fruit er de ui en knoflook in. Bak de champignons, maïs, peterselie en evt. de dille gaar. Klop ondertussen de eieren met de melk, peper en zout los. Meng de aardappels en de spekblokjes (of het vegetarisch gehakt) door het mengsel. Schenk dit over het mengsel in de pan, terwijl je deze heen en weer beweegt. Dek de pan met een deksel af en laat de omelet op een zacht vuur gaar worden. Wanneer de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin is de omelet klaar. Verdeel de omelet over vier borden en serveer er een lekkere salade bij.