3 courgettes, in de lengte doorgesned; en 1 gele paprika, fijngesneden 2 uitjes, gesnipperd 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 zeer fijngesneden rood pepertje (als je; van pittig houdt, de pitj 1/2 el fijngesneden gember 250 gr runder- of lamsgehakt 1/2 bakje verse basilicum plakjes (jonge) kaas zout and peper vleesmix uit de molen klontje bakboter beetje boter om in te vetten Verwarm de gasoven voor op stand
6. Doe flink wat water in een grote pan en breng aan de kook. Doe er de courgettes in, laat deze 5-10 min koken en daarna goed uitlekken in een vergiet. Hol ze uit met een lepeltje en snij fijn wat je er uit hebt geschept (laat weer uitlekken). Bak het gehakt rul in de bakboter. Doe er de ui, knoflook, paprika, gember en de pepertjes bij en bak dit een paar minuten tot de ui een beetje glazig is. Kruid het gehaktmengsel met zout en peper en een paar draaien vleesmix uit de molen. Roer er het 'courgette-binnenste' door. Beboter een of 2 ovenschalen (afhankelijk van de grootte) en leg hier de courgettes in. Strooi er een beetje zout over. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en leg er wat plakjes kaas op. Zet ze in de oven en laat de kaas kleuren (duurt ongeveer 15 minuten). Haal ze uit de oven en strooi er wat verse, fijngesneden basilicum over. Tip: Lekker met pandanrijst en een salade (bijv. gemengde sla, een paar eetlepels paprika in het zuur, blokjes feta, een geroosterd pittenmengsel - sesam-, pompoen-, zonnebloem- en pijnboompitten en wat kaascroutons. Overgieten met een balsamicodressing met een beetje room). Variatie: Aubergines of patissons i.p.v. courgettes -