150 ml olijfolie 6 teentjes knoflook 2 wortels, in plakjes gesneden 2 uien, in plakjes gesneden 4 aardappels, geschild en in blokjes; gesneden 2 courgettes, in plakken gesneden 1 aubergine, in blokjes gesneden 2 pepers, schoongemakt en fijngesned; en 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel gemalen koriander 2 eetlepels gehakte peterselie 150 ml yoghurt 1 zeezout 1 zwarte peper Verwarm de oven voor op 180 ºC. Giet de olie in een grote braadpan en voeg alle groenten en specerijen toe. Laat ze al roerend 3 tot 4 minuten stoven, zodat de groenten met olie worden bedekt. Giet zoveel kokend water in de pan dat de groenten net onderstaan. Plaats de deksel op de pan en zet deze 45 minuten in de oven. Neem daarna de pan uit de oven, roer de yoghurt erdoor en strooi peterselie erover. bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer -