----VOOR DE GUACAMOLE---- 2 grote rijpe avocado’s 1 eetlepel fijngehakte ui 1 chilipeper, in plakjes gesneden 1 grote rijpe tomaat, gepeld en fijn; gehakt 1 teentje knoflook 1/2 bundeltje verse koriander 1 limoensap 1 zout ----VOOR DE KORIANDER SCAMPI’S---- 3 bundeltjes verse koriander 2 teentjes knoflook 1 koffielepel zwarte peper 1 jalapenos chilies (naar believen) 1/2 kopje olijfolie 1 takje platte peterselie of blokje; peterselie bouillon 2 uien in stukjes gesneden 1/2 kg scampi’s, gepeld behalve het staar; tje Guacamole Guacamole is een klassieker op basis van avocado's. In Mexico laten we de pit van de avocado zo lang mogelijk bij het vruchtvlees liggen, zodat het niet verkleurt. En als je avocado op is, dan kan je uit de pit een gezichtje snijden voor een voodoopopje, zoals wij dat in Mexico doen! Halveer de avocado’s, verwijder de pit en plet het vruchtvlees fijn met een vork. Meng in een vijzel de ui, chilipeper, tomaat en koriander en stamp alles goed fijn. Voeg er vervolgens avocado bij en roer alles goed onder elkaar. Nog enkele druppels limoensap erbij en eventueel wat zout. Koriander scampi’s Doe alle ingrediënten (behalve de uien) in een blender, mix goed. Bak daarna de gehakte uien in olie tot ze glazig zijn. Voeg dan de mix toe en laat alles even bakken. Doe in een andere pan de olijfolie. Bak daarin de scampi’s halfgaar en giet daar de koriandersaus over. Laat alles even pruttelen tot de scampi’s gaar zijn. Dien onmiddellijk op -