Aardappelroosjes

3 sterren op basis van 8 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 aardappelen peper en zout klontje dieetmargarine 2 eieren 1. Schil de aardappelen, was ze en kook ze dan in water met een beetje zout in ca. 25 minuten gaar. Giet het kookvocht af.

2. Verwarm de oven vast voor. Vet het bakblik in met een beetje margarine. Stamp de aardappelen nu met een pureestamper fijn. Zorg dat er geen harde stukjes meer in het kruim voorkomen. Strooi er een beetje peper en zout over. Klop in een kommetje de twee eieren los met een vork. Doe dat - u houdt nog een bodempje losgeklopt ei achter - bij de aardappelen. Roer de aardappel en ei stevig door elkaar.

3. Doe het aardappelmengsel over in een grote spuitzak met een grove spuitmond. Spuit rozetjes op de bakplaat. Schuif de plaat in de oven. Kwast na 20 minuten oventijd de rozetjes in met het overgebleven ei. Geef de aardappelroosjes nog 10 minuten om lichtbruin te kleuren. In de tussentijd verwarmt u de vier borden vast voor. Presenteer de roosjes op het bord. Schep elk exemplaar met een kaasschaaf of een pannenkoekenmes voorzichtig over.
-

Aardappelroosjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensrollade met kaneelappeltjes
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelroosjes
65 min- Bijgerecht
Bekijk recept
aardappelroosjes
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met graanmosterd
Bekijk recept

Varkensrollade met kaneelappeltjes
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelroosjes
65 min- Bijgerecht
Bekijk recept
aardappelroosjes
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met graanmosterd
Bekijk recept