Injera van tarwebloem

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 ml tarwebloem 125 ml zelfrijzend bakmeel 4 eetlepels volkorenmeel 1 1/2 theelepel droge gist 575 ml warm water 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda) 1/2 theelepel zout
Voorbereiding
swijze: Meng de melen met gist in een kom, voeg water toe en roer tot een glad beslag. Drie volle dagen op kamertemperatuur laten staan. Eén keer per dag roeren. Het mengsel zal bubbelen en rijzen. Voeg om de injera te maken zuiveringszout en zout toe en laat het beslag 10 tot 15 minuten staan. Verhit een koekenpan met anti-anbaklaag. Wanneer de pan zo heet is dat een druppel water terugspat ong. 75 ml beslag in de pan doen en de pan ronddraaien (zoals je doet als je pannekoeken bakt) om het beslag over de bodem te verdelen. Als de bovenkant begint te drogen en er kleine bubbeltjes verschijnen is de injera klaar (de bovenkant blijft ongebakken en de onderkant mag niet bruin worden). De injera op een bord af laten koelen en er steeds te volgende bovenop leggen. Mocht de injera niet drogen zonder dat de onderkant bruin wordt, iets minder beslag gebruiken (60 ml) zodat de pannekoekjes wat dunner worden en eerder gaar. Ze moeten zo zacht zijn dat je ze makkelijk op kunt rollen. Dit recept is opgegeven door: llheks bron : Tabitha [AFRIKAANSErecepten] van "esther" -

Injera van tarwebloem is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept
Appelgalette
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Minipizza's met salami of zalm
20 min Snack
Bekijk recept
Homemade stroopwafels
Bekijk recept

INJERA VAN TARWEBLOEM
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Injera
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Injera Van Witte Bloem
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse Injera Pannenkoekjes
20-30 min -
Bekijk recept