Groene pesto

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepels pijnboompitten 50 g verse basilicumblaadjes 2 eetlepels fijngesneden peterselieblaadjes 1 teentje knoflook 150 ml olijfolie 50 g geraste parmezaanse kaas 1 zout 1 peper 1 keukenmachine of blender rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, laat ze daarna afkoelen op een bord, pureer de afgekoelde pijnboompitten met de basilicum,peterselie, knoflook en 2-3 eetlepels olijfolie in de keukenmachine tot een glad mengsel en roer de rest van de olijfolie erdoor, tot een suas met de gewenste dikte ontstaat. voeg ook de kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Serveertips: pesto kan onder een laagje olie 2 weken in de koelkast worden bewaard. invriezen kan ook. lekker op crostini of als pastasaus. Dit recept is opgegeven door: bellie -

Groene pesto is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept