100 gram taugé 150 gram chinese kool 100 gm kouseband 1/2 komkommer ----SAUS---- 30 gm pindakaas 1 eetlepel ketjap 2 dessertlepels citroensap 1 theelepel sambal 6 eetlepels water De groente schoonmaken. De kool in repen en de komkommer in plakken snijden. In een pan met ruim kokend water de kouseband in 5 minuten beet gaar koken. Afgieten en afspoelen met koud water. De kouseband in stukjes van ongeveer 5 cm snijden. De Chinese kool 3 minuten in ruim water met zout koken. De kool uit de pan halen, onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Taugé wassen eb in het water van de Chinese kool 1 minuut koen. Ook deze onder koud stromend water afspoelen. Rangschrik de groenten op een schaal en leg de plakjes komkommer er over. Saus: In een steelpan de pindakaas, ketjap, sambal en het citroensap verhitten. Langzaam de eetlepels water al roerende toevoegen. De saus over de groenten doen en er rijst bij eten. Bron: E.G.A.-Nederland -