Appelcompote

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 ml water 100 g suiker 2 eetlepels citroensap 1 eetlepel citroenschil 1 druppel rode gelatine 8 zure appels 1 aardappelmeel Kook een stroopje van het water, de suiker, het citroensap en de citroenschil en giet dit in een braadslee. Kleur de stroop met de rode gelatine. Verwarm de oven voor tot 175 øC. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels overdwars door. Leg de appels in de suikerstroop, dek ze af en verwarm ze in de oven tot ze zacht zijn (laat het geen moes worden). Verwijder de citroenschil. Bind het vocht en bedek de bodem van de schaal en de appels ermee. Vul de holten van de appels eventueel met een kersje. Serveer warm of koud.
-

Appelcompote is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept