Rozijnencroissants

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gm donkere rozijnen 60 gm walnoten of witte amandelen 1 eetlepel kristalsuiker 1 theelepel kaneelpoeder 1/2 pkg mix voor korstdeeg 1 theelepel poedersuiker
Voorbereiding
stijd: ca. 30 minuten (incl. bakken) 1. Verwarm de oven voor tot 210 graden C. Hak de eerste 4 ingrediënten fijn in een keukenmachine.

2. Bereid het korstdeeg volgens de aanwijzing op de verpakking en rol het uit tot een grote cirkel (ca. 23 cm middellijn). Snijd deze cirkel in 16 gelijke punten. Verdeel het rozijnenmengsel hierover en rol elk puntje deeg op, beginnend bij de lange kant. Schik de opgerolde deegpuntjes op een bakplaat met anti-aanbaklaag en vorm ze tot croissants.

3. Bak de croissants 8 tot 10 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze op een taartrooster afkoelen.

4. Bestuif de croissants met poedersuiker. :Stichworte : Brood

Rozijnencroissants is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker