310 gm mix voor waldkorn 310 gm tarwebloem 20 gm verse gist of 10 g droge gist 350 ml water ----VOOR DE AFWERKING---- 1 geplette tarwe Meng alle ingrediënten en kneed gedurende 20 minuten. Na 20 minuten heb je een slap, maar toch samenhangend deeg. Bedek met een droge doek en laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur. Sla het deeg door, kneed het nog even en maak het bolvormig. Laat het een tweede keer rijzen onder een droge doek gedurende 15 minuten op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm 2 broden met telkens 2 stompe punten. Druk het deeg in geplette tarwe of in een beetje Waldkorn-mix. Leg het dan op een ingevette bakplaat. Bedek met een droge doek en laat 30 a 40 minuten narijzen op kamertemperatuur. Bak het brood 40 a 45 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C. Opgelet: de Waldkorn-mix bevat al zout. Je hoeft er dus geen meer toe te voegen.